Hozzájárul ahhoz, hogy az oldalunkon a szükséges Cookie-kat használjuk a felhasználói élmény fokozása érdekében?
Menü

Sonoff RF Bridge 433 MHz-es RF – WiFi átjáró

Ár:
8.890 Ft (7.000 Ft + ÁFA)
Cikkszám: SON-KIE-BRI
Elérhetőség: Raktáron (érdeklődjön)

Leírás és Paraméterek

Leírás

Sonoff RF Bridge 433, ahogy a neve is mutatja egy bridge, azaz egy híd a rádiófrekvenciás (RF-es) eszközök és az eWeLink platformra épülő WiFi-s okosvezérlés között.

Funkciói és felhasználási módjai:

 

(1) RF-ből WiFi-re (RF vezérlés fogadása):

A Sonoff RF Bridge eszközbe épített 433.92 MHz-es RF adó-vevő képes venni az e frekvencián működő rádiós távirányítók gombnyomása generálta jelet, és WiFi-n keresztül (az eWeLink Cloud-on át) továbbítani a ki/bekapcsolási parancsot az (amúgy RF távirányítást nem támogató) eWeLink-es okoseszközöknek (például ily módon a Sonoff 4 gombos távirányítóval távirányíthatóvá tehető egy RF-et amúgy nem támogató Sonoff TH10/TH16Sonoff POW R2 vagy egy Sonoff Dual relé is).

Sonoff RF Bridge-el párosíthatóak nem csak RF távirányítók, hanem 433.92 MHz-es RF szenzorok is, például a Sonoff PIR2 mozgásérzékelő szenzor és a szintén rádiós Sonoff DW1 ajtó és ablaknyitó érzékelő szenzor is, és az eWeLink okostelefon app OkosCsoport (SmartScene) funkciójával beállítható, hogy mozgás érzékelése esetén, vagy ajtó/ablak nyitása esetén más eWeLink-es eszközök (pl. Sonoff T1 EUvillanykapcsoló, vagy egy Sonoff relé) felkapcsoljon.

A Sonoff Bridge összesen 4 db RF-es vezérlő eszköz (tehát RF-es távirányító gomb, mozgás vagy nyitásérzékelő szenzor bejövő) jelét képes kezelni.

 

Kompatibilis Sonoff szenzorok:

 • Sonoff PIR2 egy 433.92MHz-es RF-es (vezeték nélküli) mozgásézékelő emberi mozgás érzékelésére. A mozgásérzékelő által érzékelt emberi mozgásról az eWeLink app-on keresztül riasztás kérhető az iOS/Android telefonra, vagy az eWeLink app OkosCsoportok (SmartScene) funkcióján át más okoseszközök (villanykapcsolók, kapcsoló relék, okoskonnektorok) bekapcsolása is vezérelhető az érzékelt mozgás adta jellel. (A mozgás megszűnéséről a szenzor a jelenlegi app verzió felé nem küld jelet, csak az érzékelt mozgásról.)
 • Sonoff DW1 egy mágneses ajtó és ablaknyitást érzékelő RF-es (vezeték nélküli) szenzor.  Az ajtó/ablaknyitás érzékelő által érzékelt nyitásról az eWeLink app-on keresztül riasztás kérhető az iOS/Android telefonra, vagy az eWeLink app OkosCsoportok (SmartScene) funkcióján át más okoseszközök (villanykapcsolók, kapcsoló relék, okoskonnektorok) bekapcsolása is vezérelhető a nyitás által. (A bezárásról a szenzor a jelenlegi app verzió felé nem küld jelet, csak a nyitásról.)

Ha riasztás van a telefonra beállítva, azt csak a Sonoff RF Bridge eszköz eWeLink-es tulajdonosa kapja meg, a riasztás a készülék eWeLink-es megosztása esetén sem megy át más eWeLink-es megosztott fiókba és más telefonra.

 

(2) WiFi-ről RF-re (RF vezérlés küldése):

A másik irányú kommunikációt is támogatja az RF Bridge: RF-en át vezérlést képes küldeni az eWeLink app-ban történt utasítások alapján a kompatibilis RF-es készülékeknek.

Akár más márkájú (de a lent felsorolt típusú RF chip-es, 433.92MHz-es) RF-es (de WiFi nélküli) okoseszközök vezérlését is beköthetjük a segítségével az eWeLink applikációba: például  RF-es villanykapcsolók, RF-es konnektoraljzatok, RF-es izzófoglalatok, RF-es ajtónyitókat párosíthatunk össze a Sonoff Bridge-el, és oldhatjuk meg a WiFi-n keresztüli kapcsolását így. Azaz ha egy RF-et támogató, de WiFi-vel nem rendelkező villanykapcsolót rákapcsolunk a Sonoff Bridge-re, akkor az eWeLink okostelefon app-ból távolról az interneten át is tudjuk majd azt ki/bekapcsolni.

Az is megoldható vele, hogy Sonoff 4 gombos távirányító gombnyomásait szimuláljuk az eWeLink app-ból – akár az interneten át távolról is, vagy helyileg, ha az RF távirányítónk éppen nincs kéznél – és (akár más márkájú, nem Sonoff-os) RF-es okoseszközöket irányítsunk vele az eWeLink app-ból. Ehhez az RF távirányítónk gombjait mind párosítsuk a Sonoff Bridge-el, a párosítás során a Brigde érzékeli és megjegyzi az RF távirányító vezérlőjelét minden párosított gombhoz, és az app-ból való vezérlés esetén az RF adója ugyanezt a jelet küldi el a vezérlendő készüléknek. Ennek a felállásnak a sematikus ábrája alább látható:

 

 

 

 

A kifele történő RF vezérlésnél a Sonoff összesen 4 eszköz x 4 csatorna = azaz maximum 16 db RF-es eszközt képes kezelni. (Azaz kifele való RF vezérléskor Sonoff 4 gombos távirányítóból összesen 4 db-ot tud kezeli: 4 távirányító x 4 gomb = 16 vezérlés kezelése).

 

Megjegyzések: 

 • Az RF vevő fix kódú, 433.92 MHz frekvenciájú készülékekkel kompatibilis: mint pl: PT2260, PT2262, PT2264, EV1527, stb.
 • A termék nem támogatja a dinamikus és ugrókódos RF megoldásokat, csak a fix kódos távirányítókat és egyéb RF-es eszközöket.
 • Az okostelefon app-ban nem láthatóak az RF készülékből indított ki/be státuszváltások.
 • A Sonoff RF Bridge szabványos 5V-os microUSB-s (a legtöbb okostelefonnál is használt) tápról működik, mely nem a termék része!

 

Terméktulajdonságok:

 • A 433MHz-es RF távirányítókat WiFi-s készülékek vezérlésére képessé teszi, azaz segítségével RF távirányítóval vezérelhetvé válnak (RF vételre amúgy nem alkalmas), eWeLink platformmal működő WiFi-s okoseszközök
 • Az eWeLink app-ból (az interneten át távolról is) kapcsolhatóvá válnak továbbá az RF Bridge-re csatlakoztatott 433.92 MHz-es RF-es (rádiófrekvenciás távirányításra alkalmas, de WiFi nélküli) okoseszközök
 • Összesen 8 db időzített beállítás / visszaszámláló időzítés / ciklikus időzítés állítható be a 433MHz RF készülékek ki/bekapcsolására
 • Riasztási push értesítések állíthatóak be a telefonra a 433MHz-es emberi mozgásérzékelőről, valamint a Sonoff ajtó és ablaknyitás érzékelő szenzortól.
 • Ingyenes okostelefon app elérhető hozzá iOS-re és Android-ra (eWeLink app)
 • RF érzékelésre (RF távirányító, RF szenzorok) legfeljebb 4 eszköz párosítható vele, ha pedig RF vezérlésre használjuk, összesen maximum 4 x 4 eszközt képes vezérelni.
 • Kompatibilis Amazon Alexa-al és Google Assistant-tal

 

Működik Amazon Alexa-val is!

A Sonoff RF Bridge Alexával való hangvezérléséhez a távirányító nevét és a gomb nevét együtt kell használni a hangparancsban.

Az alap hangutasítások:

 • Alexa, turn on {RF Távirányító neve} (az összes gombot bekapcsolja)
  Alexa, turn off {RF Távirányító neve} (az összes gombot kikapcsolja)
 • Alexa, turn on {RF Távirányító neve} {Gomb neve} (egy adott gombot kapcsol be)
  Alexa, turn off {RF Távirányító neve} {Gomb neve} (egy adott gombot kapcsol ki)

 

A termékhez és a mobil App-hoz magyar nyelvű használati útmutató érhető el vásárlóink számára.

Tömeg 0.026 kg
Méretek 6.2 × 6.2 × 2 cm
Terméktípus RF bridge / gateway
Távolról, interneten át vezérelhető igen
WiFi igen
433MHz rádióvezérlés igen, (de távirányító külön rendelhető, nem tartozék)
Hangvezérléssel kapcsolható Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis
Időzíthető igen (időpont, ismétlődő időpont, timer/visszaszámláló, ciklus)
Gyártói okostelefonos app igen, ingyenes app eWeLink (Android, iOS)
Feszültség USB 5V (microUSB csatlakozó)
WiFi szabványok 433.92 MHz RF, 802.11 b/g/n (2.4GHz)
WiFi titkosítási protokoll WPA-PSK/WPA2-PSK
Gyártó Sonoff